Φωτογραφία

85 Χρόνια Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης

Οι σταθμοί ενός 85χρονου ταξιδιού.


Μια πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης, αφιερωμένη στην ογδονταπεντάχρονη ιστορία της.

Η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, κ. Θεοδώρα Κτενά, αφηγήθηκε με υποδειγματική παραστατικότητα το “Ογδονταπεντάχρονο Ταξίδι” της βιβλιοθήκης από το 1929 έως το 2009, διάστημα κατά το οποίο η βιβλιοθήκη στεγαζόταν στο Μαντζούνειο Μέγαρο.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, η διευθύντρια κ. Παναγιώτα Τσουραπά – Γεωργούλη, παρουσίασε τις νέες υποδομές και δυνατότητες της βιβλιοθήκης στην παρούσα έδρα της, αναφέρθηκε στα αξιοποιηθέντα Κοινοτικά προγράμματα, ανέπτυξε τις μορφωτικές και πολιτιστικές στοχεύσεις της βιβλιοθήκης για το μέλλον και ευχαρίστησε τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές.

 Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ως υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την περίοδο 2007-2009, πραγματοποίησε το έργο της μεταστέγασης και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της βιβλιοθήκης Τρίπολης. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρέντζος θεώρησε καθήκον του η Βιβλιοθήκη της Τρίπολης να μεταστεγαστεί σε σύγχρονο και ασφαλές κτίριο και να αποκτήσει τις απαιτούμενες υποδομές. Επισημαίνεται ότι το Σεπτέμβριο του 2009 η βιβλιοθήκη μεταστεγάστηκε από το Μαντζούνειο  στο σημερινό κτίριο, επί της οδού Δολιανών 1, στο κέντρο της Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ευχαρίστησε και βράβευσε όλους όσοι βοήθησαν στην καταγραφή των βιβλίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τη μεταφορά τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, μετά τη σχετική απόφαση δωρεάς εκ μέρους του Δήμου Τρίπολης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε στα μαθητικά του βιώματα από τη Βιβλιοθήκη της Τρίπολης και προέτρεψε  ιδιαίτερα μάλιστα τους μαθητές και τις μαθήτριες να επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ιστορικός τέχνης και συγγραφέας κ. Νίκος Γρηγοράκης ο οποίος, πέραν της προγενέστερης δωρεάς έργων του στη Βιβλιοθήκη, προσέφερε στους παρευρισκομένους, ως αναμνηστικό δώρο, το λεύκωμα “Δώδεκα και Μία Δάσκαλοι” εκδόσεων Βιβλιοθήκης Νεοελληνικής Χαρακτικής.

Ακολουθεί βίντεο αναφερόμενο στην εκδήλωση.

Δείτε το βίντεο εδώ

Επιστροφή