Φωτογραφία

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ»

 

    Την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18.30, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης, η προγραμματισμένη εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο πέρασμα των αιώνων. Ομιλήτρια ήταν η κυρία Σταματοπούλου Μαρία, προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άργους  και Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης.

     Η κυρία Σταματοπούλου ανέπτυξε με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση τον Εθελοντισμό στο πέρασμα των αιώνων, καθώς επίσης και τη συμβολή των Εθελοντών στην Κοινωνία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου η οποία αποτελεί Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού και συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την International Action Art και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης κ. Παναγιώτης Λούτος, η φιλόλογος κα Αντωνία Βερβαινιώτη η οποία συντόνιζε την εκδήλωση και  η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Βάλια Αμπατζή.

     Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης κ. Δημήτριος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος Συλλόγου Α.μεΑ Αρκαδίας κ. Νίκος Καραλής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κα Γεωργία Παναγοπούλου, ο Πρόεδρος Έφεδρων Αξιωματικών Πελοποννήσου κ. Γιώργος Καρυώτης, ο κ. Χρήστος Κουταλιανός  ως εκπρόσωπος του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, η Αντιπρόεδρος, η ταμίας και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης, μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης καθώς και πολίτες της πόλης μας που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Βιβλιοθήκης μας. Με το πέρας της ομιλίας της κας Μαρίας Σταματοπούλου ακολούθησε βιωματική δράση από την νηπιαγωγό κα Παναγιώτα Μπουρτσουκλή με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων και με τελικό προϊόν τον στολισμό Χριστουγεννιάτικου δέντρου με μπάλες στις οποίες οι παρευρισκόμενοι έγραψαν τις σκέψεις τους για τον εθελοντισμό.

      Η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης, κα Παναγιώτα Τσουραπά-Γεωργούλη, αφού ευχαρίστησε το κοινό για την προσέλευση και τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, παρέδωσε στην ομιλήτρια κα Μαρία Σταματοπούλου τιμητικό έπαινο από την Unesco και αναμνηστικό συμμετοχής από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

    Μετά το τέλος της εκδήλωσης υπήρχαν κεράσματα για όλους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο της αίθουσας εκδηλώσεων.

 

 

 

Επιστροφή