Φωτογραφία

Οι Πειρατές των Χρωμάτων

Στις 28, 29, 30/8/2013  υλοποιήθηκε η δραστηριότητα με τίτλο “Οι Πειρατές των Χρωμάτων” με τον Ευάγγελο Θεοδωρέλο.

Σαν εισαγωγή στην δραστηριότητα, μιλήσαμε στα παιδιά για τα χρώματα. Ποια είναι τα τρία βασικά χρώματα, τι είναι ουράνιο τόξο και γιατί το βλέπουμε μετά από βροχή, πως βλέπει τα χρώματα το ανθρώπινο μάτι(παράδειγμα με ζωντανές κεραιούλες που καταλαβαίνουν την κόκκινη, την πράσινη και την μπλε ακτινοβολία) κτλ.

 

 

Στην συνέχεια τους αφηγηθήκαμε ένα μικρό παραμύθι( το οποίο συνοδεύτηκε από το video που ακολουθεί και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της δραστηριότητας). Τα παιδιά έμαθαν για τον κακό πειρατή Μαυρόκαρδο Τζέιμς ο οποίος προσπαθεί να κλέψει τα χρώματα. Όμως οι πειρατές Μοργκάνα(κόκκινο), Κορτέζ(πράσινο) και Μπάλθαζαρ(μπλε) συναντήθηκαν και ζήτησαν πλήρωμα για να βρουν που έχει κρύψει τα χρώματα ο Μαυρόκαρδος Τζέιμς.

 

Μετά το μικρό παραμύθι τα παιδιά χωρίστηκαν σε 3 ομάδες(πληρώματα) φορώντας τα καπέλα της αντίστοιχης ομάδας τους.

 

 

 

Ακολούθησε κυνήγι θησαυρού. Μέσα στην βιβλιοθήκη είχαμε κρύψει 18 φακελάκια(6 από κάθε χρώμα) τα οποία περιείχαν κομμάτια από τρεις χάρτες. Στο πίσω μέρος του χάρτη σχηματιζόταν μια πειρατική σημαία η οποία ήταν το επόμενο στοιχείο για την ανακάλυψη του χαμένου θησαυρού με τα χρώματα.

 

 

 

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν στην πειρατική σημαία, της ακόλουθης εικόνας, η οποία έκρυβε από κάτω της το μπαούλο με τα χρυσά νομίσματα.

 

 

 

Εκτός από τα νομίσματα το μπαούλο περιείχε και σελιδοδείκτες με το λογότυπο της δραστηριότητας και συνδυασμούς των χρωμάτων κόκκινο, πράσινο και μπλε. Αυτοί οι συνδυασμοί βοήθησαν στο παιχνιδάκι στον υπολογιστή (www.hephaestusfx.com/library) το οποίο και αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της δραστηριότητας. Αφού τελείωσαν το παιχνίδι ζητήθηκε από τα παιδιά να ξαναδώσουν χρώμα στον κενό κόσμο που άφησε ο πειρατής Τζέιμς ζωγραφίζοντας οτιδήποτε ήθελαν.

 

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στην δραστηριότητα τις τρεις αυτές ημέρες ήταν 67. Μεγάλη βοήθεια προσέφεραν και οι εθελόντριες Ραδαίου Κική και Κανάκη Μάγδα.

 

Επιστροφή