Φωτογραφία

Μάγεψε η «Κάρμεν» το κοινό της Τρίπολης.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως, που εξακολουθεί να συγκινεί με τη δύναμη, την απλότητα και το πάθος που αποπνέει, απήλαυσε το κοινό της Τρίπολης την Κυριακή 1η Μαρτίου στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο. Πρόκειται για τη θρυλική «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, λυρικό έργο βασισμένο στο ποιητικό κείμενο των Ανρί Μεγιάκ και Λυντοβίκ Αλεβύ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1875, ενώ για πρώτη φορά ανέβηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 1942 στο θέατρο Ολύμπια.
Την παράσταση παρουσίασε η Όπερα της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης σ τα πλαίσια του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Η ασυμβίβαστη «Κάρμεν» σε σκηνοθεσία της Αγγέλας – Κλεοπάτρας Σαρόγλου μάγεψε τους θεατές παρασύροντάς τους στο παιχνίδι της μοιραίας γοητείας σε μια παράσταση γεμάτη από τη βία και τα πάθη των ηρώων. Ο αχαλίνωτος έρωτας που φτάνει μέχρι το έγκλημα και την αυτοκαταστροφή, το πάθος και η ανάγκη για ελευθερία αποτέλεσαν δομικά στοιχεία της παράστασης συνθέτοντας μια διαχρονική δραματική ιστορία. Ο παράφορος έρωτας του δεκανέα Χοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν μέσα από τις συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ, τις άριες και τα μοναδικά ντουέτα καθήλωσαν το κοινό για 80 συνεχόμενα λεπτά μυώντας το στο μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου.

 

 

Επιστροφή