Φωτογραφία

Επίσημη «πρώτη» για τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο του Arcadian Screenings

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση των συμμετεχόντων του εργαστηρίου κινηματογραφικού εγγραμματισμού που υλοποιεί για την φετινή σεζόν το Arcadian Screenings, με την υποστήριξη του εκπαιδευτικoύ ινστιτούτου StoryDoc. Ένα εργαστήρι που δίνει τις γνώσεις και τις κατευθύνσεις στους συμμετέχοντες για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ και την καταγραφή μαρτυριών με χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Για το 2018-19 οργανώνεται νέος κύκλος σεμιναρίων με σκοπό την παραγωγή ταινιών και την προβολή τους στο Φεστιβάλ Arcadian Screenings τον Φεβρουάριο 2019 και τον Μάιο 2019, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν. Στην πρώτη αυτή συγκέντρωση – γνωριμία το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία έδωσαν αρκετοί συμμετέχοντες που θέλουν να αποκτήσουν τις πρώτες τους γνώσεις στον τομέα της κινηματογράφησης με σκοπό την παραγωγή της δικής τους ταινίας.

Ο Διευθυντής του Arcadian Screenings κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ως συντονιστής αυτής της πρώτης συγκέντρωσης, πραγματοποίησε μια εισαγωγική παρουσίαση του εργαστηρίου και έβαλε στο «κλίμα» τους καινούργιους συμμετέχοντες, καθώς και φέτος υπήρχαν αρκετοί συμμετέχοντες και πλέον δημιουργοί ταινιών που προβλήθηκαν τις δύο προηγούμενες χρονιές στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Arcadian Screenings. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συστηθούν και να αναφερθούν συνοπτικά στις δημιουργικές σκέψεις ή προτάσεις τους για αναφορικά με τη δημιουργία της δικής τους ταινίας. Σε μια συγκέντρωση όπου πραγματοποιήθηκε ένας δημιουργικός διάλογος μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και φυσικά την βιντεογράφηση.

Το ραντεβού ανανεώθηκε στο πρώτο κύκλο μαθημάτων του εργαστηρίου Arcadian Screenings στις 30 Νοεμβρίου και 01-02 Δεκεμβρίου 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα δωρεάν αυτά μαθήματα από το εργαστήρι του Arcadian Screenings, προλαβαίνουν έως τις 20 Νοεμβρίου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του εργαστηρίου

Πηγή: http://www.drt915.gr

Επιστροφή