Φωτογραφία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Αντιμετώπισε βήμα βήμα τις περιόδους κρίσεων σήμερα!» από το GROWTHHUB

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του προγράμματος “PsychologicalVery First Aid ”με θέμα «Αντιμετώπισε βήμα βήμα τις περιόδους κρίσεων σήμερα!».

Σε ένα πνεύμα αμοιβαίας υποστήριξης, η ομιλήτρια Στέλλα Καρατζόγλου, ψυχολόγος, μίλησε για  τις γενικές αρχές πρώτων βοηθειών σε ψυχολογικό επίπεδο. Επισημαίνοντας τη σημασία της ψυχολογικής ευαισθητοποίησης, προσφέρθηκαν πρακτικές κατευθυντήριες οδηγίες για αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, είτε αυτές είναι συνδεδεμένες με περίοδο κρίσης είτε με την καθημερινότητα.

Κεντρικό θέμα του σεμιναρίου αποτέλεσε το μοντέλο πρώτων βοηθειών του JohnHopkins. Οι συμμετέχοντες καλύτερα κατανόησαν τα στάδια του μοντέλου, με την παρουσίαση πρακτικών παραδειγμάτων και οδηγιών εφαρμογής. Η ομιλήτρια ανέδειξε τη σημασία της συναισθηματικής επικοινωνίας και της ενδυνάμωσης ψυχολογικών εργαλείων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε ενθουσιώδη συμμετοχή από επαγγελματίες, φοιτητές, απλούς πολίτες και κοινό που αναζητούσε νέες προσεγγίσεις στην ψυχολογική ευεξία. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) και εστίασε στην προώθηση της ψυχικής ευεξίας και την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε περίοδο κρίσης.

 

Επιστροφή