Φωτογραφία

ΔΩΡΕΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

     Μέσα στον Δεκέμβριο, είχαμε την τιμή και τη χαρά να παραλάβουμε από το «Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή»  52 τόμους-λευκώματα αφιερωμένα στις τέχνες της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της φωτογραφίας. Πρόκειται για λεπτομερείς εκδόσεις αφιερωμένες σε ξένους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον 19ο και τον 20ο αιώνα, όπως οι Matisse, Kandinsky, Balthus, Giacometti, Klee, Chagall, de Chirico, Rodin, Picasso, Braque, Miró, Toulouse-Lautrec, Moore και Delvaux καθώς και διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Μπουζιάνης, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Εγγονόπουλος, Μόραλης και Τέτσης. Όλες οι εκδόσεις προέρχονται από εκθέσεις που έχει διοργανώσει το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή από το 1990 έως σήμερα.

Η δωρεά εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωφελών δράσεων του Ιδρύματος και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το «Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή»είναι Ελληνικός κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει κυρίως στην ενίσχυση των τεχνών. Ιδρύθηκε το 1979 από το ζεύγος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και σήμερα εδρεύει στο κτίριο της οδού Ερατοσθένους 13 στο Παγκράτι. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Επιστροφή