Φωτογραφία

Αναγνώσεις με θέμα διαδρομές ηρώων – Στα ίχνη του Βασιλιά Αρθούρου

Στα πλαίσια της συνεργασίας της βιβλιοθήκης μας με την Αστική – μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και συμμετέχοντας στην εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ υλοποιήσαμε την πρώτη μας δράση ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΗΡΩΩΝ όπου αξιοποιήθηκε το βιβλίο “Στα ίχνη του Βασιλιά Αρθούρου” από τις εκδόσεις ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ. Την εκδήλωση συντόνισε η Γιώτα, οργάνωσε η Σταυρούλα και την πραγματοποίησαν με τη βοήθεια της Κατερίνας, της Μαρίας και της Ρούλας.

Αρχικά φτιάξαμε την αφίσα της δράσης:

Δεχτήκαμε με χαρά τη συμμετοχή 21 παιδιών ηλικίας 8-12 ετών, τα οποία έφτασαν στο παιδικό τμήμα στην καθορισμένη ώρα. Τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι γνωριμίας για να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις,

 

πήγαν στα τραπεζάκια και ξεφύλλισαν βιβλία με διαδρομές άλλων ηρώων, τα οποία αντάλλασσαν μεταξύ τους οι ομάδες με το χτύπημα των χεριών μας.

Στη συνέχεια γύρισαν στο χαλί του παιδικού τμήματος και παρακολούθησαν την αφήγηση της ιστορίας με παραστατικό τρόπο.

 

Κόλλησαν φωτογραφίες από τη ζωή και τη διαδρομή του Βασιλιά Αρθούρου σε χάρτη που ζωγραφίσαμε και τοποθετήσαμε στον τοίχο.

Το πριν………………..

 

……………Το μετά!!!! 

Τα παιδιά υποδύθηκαν το Βασιλιά Αρθούρο και έβγαλαν ………………..   το εξκάλιμπερ από το βράχο.

 

 

Επέστρεψαν στα τραπεζάκια και ζωγράφισαν σελιδοδείκτες που από τη μια μεριά είχαν την εικόνα της αφίσας και από την άλλη κενό χώρο για να δημιουργήσουν!

Και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

 

Μετά, μέχρι εμείς να πλαστικοποιήσουμε τους σελιδοδείκτες, να τους κόψουμε και να βάλουμε κορδελάκια, τα παιδιά ζωγράφισαν σκίτσα ιπποτών, πριγκιπισσών, κάστρων και δράκων που τα πήραν μαζί τους όπως και τους σελιδοδείκτες! Τα τραπέζια γέμισαν χρώματα!

 

Αφού βγάλαμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες,

 

τα παιδιά αποτύπωσαν σε μια αφίσα τις εντυπώσεις τους από την εκδήλωση αυτή

και όλοι μας φύγαμε έχοντας ως την καλύτερη επιβράβευση τα χαρούμενα πρόσωπα και τα γέλια των μικρών μας φίλων!!

Θα ξαναβρεθούμε σύντομα!

Επιστροφή