Φωτογραφία

« Έμφυλη Ισότητα: Το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των Γυναικών σε μια ζωή ΧΩΡΙΣ βία»

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας  κατά των Γυναικών ( 25 Νοεμβρίου ),η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και ο Δήμος Τρίπολης διοργάνωσαν εκδήλωση – συζήτηση για την έμφυλη βία, με σύνθημα « Έμφυλη Ισότητα: Το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των Γυναικών σε μια ζωή ΧΩΡΙΣ βία»

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 29/11/2017 στις 7μμ στην  αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον των παρευρισκομένων γυναικών και ανδρών.

Μίλησαν οι: κ. Παναγιώτα Κατζάβελου, κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας, η κ. Θεοδώρα Τσαούση, ψυχολόγος και η κ. Ελένη Μητροπούλου, νομικός, στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης. Προλόγισε η Ουρανία Δεληγιάννη εκπροσωπώντας την Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Όλες οι ομιλήτριες ανέλυσαν το γιατί η έμφυλη βία (ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική)  είναι  σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα  που μας αφορά όλους και όλες και τόνισαν την αναγκαιότητα διατήρησης και ενίσχυσης του ολοκληρωμένου Δικτύου δομών της ΓΓΙΦ δηλ. των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών και των  Ξενώνων Φιλοξενίας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  κ. Βρέντας, ως εκπρόσωπος του Δήμου Τρίπολης, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου σε αυτές τις Δομές και μίλησε για την αναγκαιότητα  διασφάλισης της χρηματοδότησής τους.

Επίσης, τονίστηκε η σπουδαιότητα της κύρωσης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και του νομοσχεδίου για την ουσιαστική ισότητα των φύλων που αναμένεται να έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

Επιστροφή