Φωτογραφία

Η Υπόσχεση

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Δημόσιας Κ. Βιβλιοθήκης με την Αστική – μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και συμμετέχοντας στην καλοκαιρινή εκστρατεία 2013 ανάγνωσης και δημιουργικότητας μαζί με άλλες 103 βιβλιοθήκες με τίτλο « Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» – Αυτό το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι παιδιά, υλοποιήσαμε στις 19/6/2013 στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης τη 2η δράση μας με θέμα « Η Υπόσχεση» . Συμμετείχαν 30 παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών.

Αρχικά φτιάξαμε αφίσα  με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και σελιδοδείκτες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παιχνίδι γνωριμίας ώστε οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν μεταξύ τους.

Διαβάστηκε  το βιβλίο με τίτλο « Η Υπόσχεση» της Άννας Κονόμος, εκδόσεις Ποταμός, που αναφέρεται στη φιλία δύο κοριτσιών στη Σμύρνη, μιας τουρκάλας και μιας ελληνίδας και την υπόσχεση που έδωσαν να βρεθούν κάποια μέρα επειδή τις χώρισε ο πόλεμος, μία υπόσχεση που τελικά υλοποίησαν οι εγγονές τους στη Σμύρνη του σήμερα

 

Οι επιχρωματισμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες του βιβλίου φωτοτυπήθηκαν και μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά όπου παρατηρώντας τες προσεκτικά να μπορέσουν να καταλάβουν τον τρόπο που οι αναμνήσεις της ηρωίδας βάζουν χρώματα στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

 

 

 

Το ίδιο έγινε και με τις δικές τους φωτογραφίες. Τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και είχαν γράψει πίσω ή δίπλα από την εικόνα την ιστορία τους. Ιστορία που τους είχε πει κάποιος παππούς ή γιαγιά. Τα παιδιά επιχρωμάτισαν τις φωτοτυπημένες  φωτογραφίες σύμφωνα με την περιγραφή των παππούδων τους.

 

 

Την εκδήλωση υλοποίησε η Κατερίνα Γιαννίκη και την παρακολούθησαν εκτός από τα παιδιά και αρκετοί γονείς.

Τα παιδιά ψήφισαν ως αγαπημένο τους χρώμα το κόκκινο και ζωγράφισαν με έντονα χρώματα διάφορα σχέδια στις διαφημιστικές κάρτες της καλοκαιρινής εκστρατείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή