Φωτογραφία

«Η αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του Τρωικού Πολέμου και της  επιστροφής του Οδυσσέα»

Την Τετάρτη15 Ιουνίου 2022το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η 3η επιστημονική διάλεξη  που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς  και Νήσων /InternationalActionArtκαι του Πολιτιστικού σωματείου ” Ευτοπία”με θέμα:

«Η αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του Τρωικού Πολέμου και της  επιστροφής του Οδυσσέα»

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης.
 Η  παρουσίαση έγινε από τον Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο,

Φυσικό MSc, Αστρονόμο, μέλος της ΕΕΦ.

H αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο ο οποίος παρακολούθησε μέχρι το τέλος την πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Ζαχαρόπουλου τα οποία στοιχεία της θα ενσωματωθούν και θα αντικατασταθούν στο μαθητικό βιβλίο.
Η εργασία αυτή ήδη έχει παρουσιαστεί σε σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Τα στοιχεία της αστρονομίας μαζί με τους στίχους της Οδύσσειας ενημέρωσαν το κοινό για την ακριβή ημερομηνία της επιστροφής του και της μνηστηροφονίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο ΔντηςΑθμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτης Γκέσουρας, ο Δντης του ΔΙΕΚ Τρίπολης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο Δντης του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, ο Δντης του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και Σταύρος Κουκάκης , κ.α.

Η ερευνητική αυτή εργασία που παρουσιάστηκε αποτελεί μέρος της επιστημονικής ανακοίνωσης «A  NEW ASTRONOMICAL DATING OF ODYSSEUS ’ RETURN TO ITHACA» των St. P. Papamarinopoulos,  P. Preka-Papadema, P. Antonopoulos, H. Mitropetrou,  A.Tsironiand, and P. Mitropetros.

Να ευχαριστήσουμε πολύ τον κ. Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο για την συμμετοχή του και να ενημερώσουμε το κοινό της Τρίπολης ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και του χρόνου με πολλές εκπλήξεις!
Επίσης να ευχαριστήσουμε και την κ. Αντιόπη Μαργιά, Πρόεδρο του Πολιτιστικού σωματείου ” Ευτοπία”για την υποστήριξη !Στο τέλος δόθηκαν οι τιμητικοί έπαινοι συμμετοχής στον ομιλητή της βραδιάς, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης για την συνεργασία με την Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς  και Νήσων / International ActionArt σε όλες τις φετινές διαλέξεις καθώς και πραγματοποιήθηκε η βράβευση των ΜΜΕ που στήριξαν τις εκδηλώσεις μας.

 

Εδώ να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου πρώτα από όλα το κοινό της Τρίπολης που αγκάλιασε φέτος έστω και κάτω από τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες τις διαλέξεις, τους ομιλητές- τριες που μας χάρισαν απίστευτη γνώση ως καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο τους και επίσης τους συναδέλφους μου Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αφιέρωσαν χώρο και χρόνο στα μέσα τους  αφιλοκερδώς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες:
στον Πρόεδρο του  Ομίλου UNESCO Πειραιώς  και Νήσων  και της International ActionArt κ. Ιωάννη Μαρωνίτη που με μεγάλη χαρά δέχτηκε να στηρίξει τις δράσεις στην Τρίπολη ,
στις κ. Παναγιώτα Τσουραπά Διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και στην Υπάλληλο κ. Αντωνία Βερβαινιώτη που συνεργαστήκαμε άψογα στις εκδηλώσεις αυτές.

 

 

Οι διαλέξεις ήταν Υπό την Αιγίδα του

ΟμίλουUnescoΠειραιώςκαιΝήσων και της

InternationalActionArt

 

Οι εκδηλώσεις μας θα συνεχιστούν πάλιαπό το Φθινόπωρο.

Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!

Βάλια Αμπατζή
Δημοσιογράφος

Δ/ΝΤΡΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ
Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων / INTERNATIONAL ACTION ART

Επιστροφή