Φωτογραφία

Eπίσκεψη των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης

Με φθινοπωρινό καιρό, αλλά με ευχάριστη διάθεση, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εξόρμηση των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας σήμερα στην Τρίπολη, η οποία βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας και στολισμού για τις εορτές που πλησιάζουν.

Η εξόρμηση περιλάμβανε επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης με σκοπό τη συμμετοχή σε δράσεις για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την υλοποίηση δραστηριοτήτων στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, που πραγματοποιείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ’ και Δ’ τάξεων, υπό τον συντονισμό της εκπαιδευτικού του σχολείου κας. Ντελοπούλου Σταματίνας.
Η επίσκεψη εντάσσεται στη γενικότερη κινητοποίηση του σχολείου για την αναβάθμιση της Σχολικής Βιβλιοθήκης με την ευκαιρία της ένταξής της στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ. Προβλέπεται, με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές/-τριες να έχουν πρόσβαση σε πλήθος βιβλίων και σχετικών δραστηριοτήτων στο σχολείο με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Νεότερα για τη βιβλιοθήκη αναμένονται εντός του προσεχούς διαστήματος.
Θερμές ευχαριστίες στους υπαλλήλους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης και ιδιαίτερα στη Διευθύντρια κα. Παναγιώτα Τσουραπά – Γεωργούλη, για τη ζεστή φιλοξενία και τη συνεργασία μας μαζί τους.

 

Επιστροφή