Φωτογραφία

2η Συνάντηση ομάδας εθελοντών για το Wheeling2help

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «5ΕΝΤΕ»

2η Συνάντηση ομάδας εθελοντών για το Wheeling2help

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, Τρίτη 05-07-2016,  ώρα 19:30

Το ερχόμενο φθινόπωρο, από 7 Σεπτεμβρίου 2016 έως 9 Οκτωβρίου, πρόκειται να οργανωθεί ένα μεγάλο, πανελλήνιο φιλανθρωπικό γεγονός! Πρόκειται για το  Wheeling2help vol.ΙΙ. Μια ομάδα εθελοντών θα ποδηλατήσουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα, αλλά και τη στήριξη των παιδιών με αναπηρία. Θα περάσουν από 20 ελληνικές πόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Λαμία, Αθήνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Γύθειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις μέσα στις πόλεις, με αθλητισμό, εθελοντισμό, αναπηρία, περιβάλλον, κλπ!

Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα τρέχει και μια καμπάνια με στόχο να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ, με τα οποία θα αγοραστούν 100 αμαξίδια, που θα μοιραστούν από 5 σε κάθε πόλη που θα περάσουν. Οι δωρεές θα γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Τα αμαξίδια θα παραδίνονται στις πόλεις από τους εθελοντές, όταν θα περνούν σε κάθε μια από αυτές.

Με αφορμή αυτό, σκοπός είναι να οργανωθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε κάθε πόλη. Στόχος είναι να βγει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στους δρόμους ή τις πλατείες, να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί.

Στην Τρίπολη το Wheeling2help θα βρίσκετε στις 29 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη! Ο Δήμος Τρίπολης που μαζί με την Κοιν.Σ.Επ. «5ΕΝΤΕ» και το σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας  είναι  συνδιοργανωτής της εκδήλωσης,   παραχώρησε την Πλατεία Άρεως για την πραγματοποίησή της. Εκεί θα γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Πέρα από δραστηριότητες που βιωματικά θα δείχνουν στα παιδιά ή όποιον άλλο ενδιαφέρεται πως είναι να κινείται κάποιος με αναπηρία μέσα στην πόλη, θα υπάρξουν και πολλά αθλητικά αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα, θα οργανωθεί επίσης μια ποδηλατική βόλτα για να υποδεχθούμε τους εθελοντές στην πόλη μας. Επίσης θα υπάρξει επίδειξη αθλητικών και χορευτικών προγραμμάτων από γυμναστήρια, επίδειξη πολεμικών τεχνών, μίνι συναυλία από το Μουσικό Σχολείο, παρουσίαση Θεατρικού Έργου από τα μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ Τρίπολης κ.α.

Θα θέλαμε να έχουμε μαζί μας όσο δυνατόν περισσότερους  φορείς και συλλόγους της πόλης και καλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν, με όποιον τρόπο κρίνουν καλύτερο στην  οργάνωση μιας μεγάλης γιορτής εθελοντισμού και αθλητισμού!

Η όλη προσπάθεια για την πόλη μας στηρίζεται στη βοήθεια και την κοινή δουλειά εθελοντών, που έχουν αναλάβει να διοργανώσουν την μεγάλη αυτή γιορτή.

Τον συντονισμό των εθελοντών έχει αναλάβει η Κοιν.Σ.Επ. «5ΕΝΤΕ». Εάν θέλετε να συμμετάσχετε ως εθελοντής ή ως φορέας, σύλλογος ή ιδιώτης στο Wheeling2Help στην Τρίπολη, σας περιμένουμε την Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:30, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης στην Οδό Δολιανών 1.

Τηλ. επικοινωνίας:  6972-582918.

email: info@5ente.com

Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να γίνει η γιορτή και να καταφέρουμε πολύ όμορφα πράγματα όλοι μαζί!

Επιστροφή