Φωτογραφία

Το πάρκο της γειτονιάς μου

Στα πλαίσια της συνεργασίας της βιβλιοθήκης μας με την Αστική – μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και συμμετέχοντας στην εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ υλοποιήσαμε την τρίτη δράση μας ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ. Την εκδήλωση συντόνισε η Γιώτα, οργάνωσε η Σταυρούλα και την πραγματοποίησαν με τη βοήθεια της Πέγκυς, της Ρούλας, της Δέσποινας, της Μαρίας αλλά και των γονιών που συνόδευσαν τους μικρούς μας φίλους.

Αρχικά σχεδιάσαμε την αφίσα μας

Δεχτήκαμε τις συμμετοχές 28 μικρών μας φίλων, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, οι οποίοι, με μεγάλη χαρά κι έχοντας πληροφορηθεί πόσο ωραία είχαν περάσει οι φίλοι τους στις προηγούμενες εκδηλώσεις, ήρθαν νωρίτερα από τις 18.00 που είχε προγραμματιστεί η αρχή της εκδήλωσης και περιηγήθηκαν στο χώρο του παιδικού τμήματος της Βιβλιοθήκης και ξεφύλλισαν τα βιβλία που τους κέντριζαν την περιέργεια είτε από το εξώφυλλο είτε από τον τίτλο τους.

 

Οι αγαπημένοι μας εθελοντές συμμετείχαν ενεργά είτε δημιουργώντας πανέμορφες κατασκευές με απλά αλλά χαρούμενα υλικά όπως η Δέσποινα που έφτιαξε ανεμόμυλους,ένα για κάθε παιδί,

αλλά και η Πέγκυ με την αδερφή της που έκοψαν και κατηγοριοποίησαν τις εικόνες που βρήκαμε κια τυπώσαμε από το Διαδίκτυο προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν τα παιδιά στις αφίσες που θα δημιουργούσαν στο τέλος.

 

Αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, εξηγήσαμε στα παιδιά πού θα πάμε και γιατί και ξεκινήσαμε για ένα κοντινό και μικρό πάρκο έτσι ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη η μετακίνησή μας. Ο χώρος ήταν γνωστός στα περισσότερα παιδιά αφού είναι από τους λίγους που έχουν παιδική χαρά. Τα παιδιά έκατσαν στο πέτρινο πεζούλι,

και αρχίσαμε να τους κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με την καταγραφή όσων έβλεπαν γύρω τους: τα δέντρα, τις κούνιες την παιδική χαρά, τη βρύση, τα πουλιά, τα σκουπίδια, τους κάδους απορριμάτων, τις ζωγραφιές στους τοίχους. Τους είπαμε να μας πουν πώς αισθάνονται σε έναν τέτοιο χώρο και τι θα ήθελαν να έχει ακόμα για να γίνει καλύτερος.

 

 

Με καταιγισμό ιδεών, ακούσαμε τι θα περιελάμβανε γι’ αυτούς το ιδανικό πάρκο: πολύ πράσινο, ζώα, πουλιά, μεγάλη παιδική χαρά, κλόουν, ποδηλατόδρομο, συντριβάνι και πολλά άλλα.

Αφού τα παροτρύναμε να κόψουν από δύο φυλλαράκια το καθένα για να τα χρησιμοποιήσουν στην αφίσα τους, γυρίσαμε στη Βιβλιοθήκη και αρχίσαμε την αποτύπωση του ιδανικού πάρκου σε χαρτί Α3 στο οποίο τα παιδιά δούλευαν ομαδικά και με κέφι!

Κόβανε και κόλλαγαν εικονίτσες με πουλιά, λουλούδια, παγκάκια, πεταλούδες, ήλιους, ποδήλατα …

αλλά και ζωγράφιζαν αυτά που θα ήθελαν να έχει το ιδανικό πάρκο γι’ αυτά,

Κόλλησαν τα φύλλα που είχαν μαζέψει και αφού αντάλλαξαν απόψεις ολοκλήρωσαν την αφίσα τους γράφοντας τα ονόματά τους, πολύ περήφανοι για το έργο τους! Και ιδού τα αποτελέσματα!!!!!!!!

Μερικά από τα φύλλα που μαζέψαμε όπως και πέταλα από λουλουδάκια τα πλαστικοποιήσαμε και τα φτιάξαμε σελιδοδείκτες πρωτότυπους και πολύ όμορφους που τα μοιράσαμε στα παιδιά για να έχουν ένα ενθύμιο που θα τους θυμίζει αυτή τη βόλτα τους αλλά και το χώρο της βιβλιοθήκης που δημιούργησαν τόσο όμορφα πράγματα!

 

 

Στη συνέχεια τους μοιράσαμε τους χρωματιστούς ανεμόμυλους που έφτιαξε η Δέσποινα και ενθουσιάστηκαν:

 

Τελικά τα παιδάκια έγραψαν τις εντυπώσεις τους σε μεγάλα χαρτιά που κρατήσαμε στη Βιβλιοθήκη όπως και τις αφίσες για να έχουμε κι εμείς πανέμορφους και πρωτότυπους πίνακες γεμάτους παιδική αθωότητα και όνειρα για ένα όμορφο,πράσινο,καθαρό περιβάλλον!

Και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη εκδήλωσή μας λίαν συντόμως!!!!!!!!

 

Επιστροφή