Φωτογραφία

Το κόκκινο των παραμυθιών δε ξεθωριάζει ποτέ

Η Δημόσια Κ. Βιβλιοθήκη Τρίπολης πρόκειται να υλοποιήσει στο παιδικό τμήμα της  από 15-6-2013 έως 15-9-2013 είκοσι εκδηλώσεις για παιδιά  σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος. Φέτος στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος και ξεκινάμε την καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  με ” Το κόκκινο των παραμυθιών δε ξεθωριάζει ποτέ”

 

 

Αρχικά φτιάχτηκαν πατούσες κόκκινες που κολλήθηκαν στους πεζόδρομους γύρω από τη Βιβλιοθήκη και με κατεύθυνση προς αυτήν.

                          

 

Γεμίσαμε το παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης με κόκκινα μπαλόνια και κατασκευάσαμε  αφίσσα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

                                      

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2013, συμμετείχαν είκοσι δύο παιδιά ηλικίας 5-8 ετών και είχε διάρκεια  δύο ώρες και συγκεκριμένα από τις 18:00 έως 20:00

 

                                        

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παιχνίδι γνωριμίας μεταξύ των παιδιών και του εμψυχωτή κου Ανδρέα Μονοκρούσου . Τα παιδιά έφτιαξαν ένα κύκλο και ο εμψυχωτής χρησιμοποίησε για παιχνίδι ένα κόκκινο μπαλάκι όπου  το πετούσε σε κάθε ένα παιδάκι ξεχωριστά και αυτό  έπρεπε να πει το όνομά του.

Κατόπιν τα παιδιά πήραν μέρος στο κυνήγι του θησαυρού όπου σκοπός ήταν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα βιβλία με τους κόκκινους ήρωες που είχαν τοποθετηθεί στα ράφια της Βιβλιοθήκης.

Διαβάστηκαν πέντε παραμύθια όπως:

α) Η Κοκκινοσκουφίτσα όπου τα παιδιά είδαν και διαφορετικές εκδόσεις του αντίστοιχου βιβλίου.

β) Η κόκκινη κοτούλα της Ζ. Σαρή, εκδόσεις Πατάκη

γ) Η Μαίρη Πινέζα, Καλειδοσκόπιο

δ) Τα κόκκινα παπούτσια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

και ε) Ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες του Ευγένιου Τριβιζά

         

 

Έπειτα τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες. Η κάθε ομάδα διάλεξε από ένα παραμύθι από αυτά που διαβάστηκαν και αφού  έκοψε τους ήρωες του παραμυθιού  έφτιαξε  σε χαρτί του μέτρου το περιβάλλον του  ήρωα και στο τέλος ανακατεύοντας τους κόκκινους ήρωες και το περιβάλλον τους φτιάχτηκε μια παραμυθοσαλάτα.

 

     

     

     

Τα παιδιά ζωγράφισαν με έντονα χρώματα πίσω από τις διαφημιστικές κάρτες.

Μετά από ψηφοφορία τα παιδιά διάλεξαν το κόκκινο ως το αγαπημένο τους χρώμα.

Τέλος μοιράστηκε διαφημιστικό υλικό όπως το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς  και σελιδοδείκτες που είχαμε φτιάξει με το θέμα της εκδήλωσης.

 

Επιστροφή