Φωτογραφία

Με το μωρό στη βιβλιοθήκη

Στα πλαίσια της συνεργασίας της βιβλιοθήκης μας με την Αστική – μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και συμμετέχοντας στην εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ υλοποιήσαμε την τέταρτη και την πέμπτη δράση μας ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Την εκδήλωση συντόνισε η Γιώτα, οργάνωσε η Σταυρούλα και την πραγματοποίησαν με τη βοήθεια της Πέγκυς αλλά και των γονιών που συνόδευσαν τους μικρούς μας φίλους.

Αρχικά σχεδιάσαμε την αφίσα μας

Οι συμμετοχές που είχαμε ήταν από 2 έως 4 ετών και ως προς τον αριθμό των μικρών μας φίλων, στην πρώτη συνάντηση ήταν 6 παιδιά ενώ στη δεύτερη 11 και φυσικά συνοδεύονταν από τη μαμά ή τον μπαμπά τους. Στολίσαμε το παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης με πολύχρωμα μπαλόνια για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών.

Οι μικροί μας φίλοι κατέφθασαν στην αρχή λίγο ντροπαλοί και έκατσαν στο χρωματιστό χαλί του παιδικού τμήματος ενώ ταυτόχρονα άκουγαν  παιδικά τραγουδάκια σε χαμηλή ένταση.

Τα βιβλία τα διάλεξαν με τους γονείς τους από τη μικρή έκθεση που είχαμε φτιάξει,

και το διάβασμα άρχισε:

 

 

 

Κάποιοι προτίμησαν τα τραπέζια του αναγνωστικού τμήματος και σχημάτισαν ομάδα:

 

Τα παιδάκια αφού διάβασαν τα πρώτα βιβλία τους, θέλησαν μόνα τους να επιλέξουν τα επόμενα:

Τα ξεφύλλισαν……………..

και στη συνέχεια ασχολήθηκαν με τις δραστηριότητες που τους είχαμε φωτοτυπήσει: ζωγραφική και παιχνίδι μαρκαδόροι και πολύχρωμα σχέδια:

 

Στο τέλος βγάλαμε τις απαραίτητες αναμνηστικές μας φωτογραφίες

Και δώσαμε ραντεβού για άλλη φορά με γέλια και χαρούμενες φωνές!!!!!!!!!!!

Επιστροφή