Φωτογραφία

ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Το εργαστήρι της Τρίτης, 19ης Ιουλίου 2016, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, αφορούσε την αρχιτεκτονική, όχι μόνο ως τέχνη σχεδιασμού κτιρίων και κατασκευών, αλλά και ως γλώσσα αφήγησης ιστοριών. Η ίδια η φύση ως αρχιτέκτων λέει ιστορίες μέσα από σπηλιές, περάσματα, φωλιές ζώων στον αέρα ή στο έδαφος. Και φυσικά ο άνθρωπος διηγείται ιστορίες επιβίωσης  και επιτευγμάτων μέσα από τις δικές του κατασκευές και επινοήσεις.

Η ανάγνωση του βιβλίου «Έρχεται ο ταχυδρόμος!» της Marianne Dubuc, μας έβαλε στη διαδικασία παρατήρησης της κατασκευής μιας κατοικίας, πώς θα πρέπει ο αρχιτέκτονας να αξιοποιεί τις ιδιαιτερότητες ενός χώρου για να καλύψει τις ανάγκες των ενοίκων του σπιτιού, και ένωσε την αρχιτεκτονική με έναν φάκελο αλληλογραφίας, δίνοντάς μας την αποστολή της ημέρας για τους εξερευνητές μας : Με αφορμή έναν χρησιμοποιημένο φάκελο, οραματιστείτε και δημιουργήστε μια τρισδιάστατη κατασκευή, που αφηγείται τη δική της ιστορία, λαμβάνοντας υπόψη κάποιους περιορισμούς σε χρόνο, χώρο και υλικά, όπως άλλωστε κάθε αρχιτέκτονας στην πραγματική ζωή.

Στην ανατροπή-παραλλαγή της ημέρας, οι εξερευνητές μας φωτογράφησαν τις κατασκευές τους για να μοιραστούν τις ιστορίες που «έχτισαν» με όλους εμάς!

Εμψυχώτριες δράσης : Πένυ Λιακοπούλου και οι εθελόντριες της Βιβλιοθήκης, Κική Ραδαίου και Δήμητρα Κουμπούνη.

ant nest

Gaoliang_Bridge

Marianne-Dubuc

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή