Φωτογραφία

Διημερίδα 9 και 10 Μαΐου 2011 – Future Library

Στη Δημόσια Κ. Βιβλιοθήκη Τρίπολης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία διημερίδα στις 9 και 10 Μαΐου, στο πλαίσιο του «Προγράμματος για τις Δημόσιες / Δημοτικές Βιβλιοθήκες», μιας δράσης του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, με σκοπό την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στην κατεύθυνση ανάπτυξης ενός μοντέρνου συστήματος υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης. Η συνάντηση της 1ης ημέρας με τη στοχευμένη ομάδα που αποτελούνταν από άτομα της τοπικής κοινωνίας, τα οποία εξέφρασαν το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό τους για το μέλλον της Βιβλιοθήκης, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ένα κλίμα αισιοδοξίας για μελλοντικές δράσεις.
Το πρωί της 2ης ημέρας βιβλιοθηκονόμοι και υπάλληλοι από βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τρίπολη, Σπάρτη, Δημητσάνα, Κρανίδι, Βυτίνα, Κόρινθος, Μολάοι, Πεταλίδι ) ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και αντάλλαξαν απόψεις για την καλύτερη λειτουργία και οργάνωση των βιβλιοθηκών τους. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και τους υπευθύνους των βιβλιοθηκών. Περιλάμβανε ενημέρωση για το πρόγραμμα και συζήτηση για την πρόθεση μελλοντικής στήριξης των δράσεων του προγράμματος.
Η πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος ήρθε να καλύψει ένα τεράστιο κενό για την κατάρτιση σχεδίου και προτάσεων δράσης για τη βελτίωση των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της χώρας, ώστε να μετατραπούν σε κόμβους κοινότητας με στόχο την εξυπηρέτηση κάθε ενδιαφερόμενου. Ελπίζουμε οι θετικές εντυπώσεις και η άρτια οργανωτικά διημερίδα που βιώσαμε να έχει τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα που όλοι αναμένουμε.

Επιστροφή