Φωτογραφία

Αναγνώσεις με θέμα διαδρομές ηρώων – οδύσσεια

Στα πλαίσια της συνεργασίας της βιβλιοθήκης μας με την Αστική – μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και συμμετέχοντας στην εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ υλοποιήσαμε την πρώτη μας δράση ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΗΡΩΩΝ όπου παρουσιάσαμε τη διαδρομή του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη. Την εκδήλωση συντόνισε η Γιώτα, οργάνωσε η Σταυρούλα και την πραγματοποίησαν με τη βοήθεια της Πέγκυς, της Δέσποινας και της Ρούλας.

Αρχικά φτιάξαμε την αφίσα

και δεχτήκαμε τις συμμετοχές 26 μικρών φίλων που κατέφθασαν στη Βιβλιοθήκη στις 18:00. Έκατσαν στο χρωματιστό χαλί του παιδικού τμήματος και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση της διαδρομής του Ομηρικού ήρωα:

Η συμμετοχή τους ήταν μεγάλη καθώς παρακολουθούσαμε με τη βοήθεια μιας παρουσίασης power point αλλά και ενός χάρτη τις περιπέτειες του Οδυσσέα:

Τα παιδιά γνώριζαν την ιστορία και πολλές φορές προλάβαιναν να πουν το τέλος της μιας περιπέτειας αλλά και διαφωνούσαν σχετικά με τη μορφή για παράδειγμα της Χάρυβδης ή για το πού βρήκε ο Οδυσσέας τα ξύλα για τη σχεδία.

Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι έκατσαν στα τραπεζάκια της βιβλιοθήκης και προσπάθησαν, με μεγάλη επιτυχία όπως αποδείχτηκε στην πορεία, να φτιάξουν μια σχεδία όπως αυτή που έφτιαξε ο Οδυσσέας για να φύγει από την Ωγυγία. Τους παρουσιάσαμε ένα δείγμα που είχαμε φτιάξει εμείς για να τους βοηθήσουμε,

Τους δώσαμε ξύλινα καλαμάκια, κόλλες, χαρτί για το πανί, ένα σκίτσο του Οδυσσέα και σκοινάκι…
και ιδού τα αποτελέσματα!


Τα παιδιά ήταν πολύ περήφανα για την κατασκευή που θα έπαιρναν στο σπίτι τους:

   

 

 

ζωγράφισαν τα πανιά, έγραψαν το όνομά τους, διασκέδασαν μαθαίνοντας και δημιουργώντας!!!

Τέλος χρωμάτισαν σκίτσα με αρχαίους θεούς και με σκηνές από την Οδύσσεια:

 

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφερόμασταν στις εθελόντριες μας που ήταν πανταχού παρούσες και πρόσφεραν με μεγάλη προθυμία την πολύτιμη βοήθειά τους!!!

Και με αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Βιβλιοθήκης μας. Όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας ένα τόσο όμορφο αλλά και απαιτητικό ταξίδι, που μπορέσαμε να φέρουμε περισσότερους μικρούς φίλους σε επαφή με τη βιβλιοθήκη και να συμβάλουμε, όσο το επέτρεψαν οι δυνατότητές μας, στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών της Τρίπολης κάποια απογεύματα του φετινού καλοκαιριού!

Εις το επανιδείν!!!!

Επιστροφή