Φωτογραφία

Πράσινοι ντετέκτιβ

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8/7/2013 και την παρακολούθησαν 32 παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Κατά τις 6 μ.μ. κατέφθασαν στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης οι μικροί πολύχρωμοι μαζί με τους γονείς τους. Τα παιδιά κάθησαν στο χαλί του παιδικού τμήματος και οι γονείς συμπλήρωσαν το ανώνυμο ερωτηματολόγιο που δόθηκε από τη Future Library.

 

Κατασκευάστηκαν αφίσσα και σελιδοδείκτες με το αντίστοιχο θέμα που την επιμέλεια είχε ο Βαγγέλης Θεοδωρέλος, εθελοντής και φίλος της Βιβλιοθήκης.

 

Παίχτηκε παιχνίδι γνωριμίας μεταξύ των παιδιών και κατόπιν ζητήθηκε από το κάθε παιδί να περιγράψει τη γειτονιά του με δέκα λέξεις. Κατόπιν έγινε συζήτηση για τις γειτονιές τους, την πόλη που ζουν και πώς θα ήθελαν να είναι. Ακούστηκαν πολλές απόψεις και τα παιδιά κλήθηκαν να αποτυπώσουν τις ιδέες τους στο χαρτί.

Χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, όπου οι δύο ομάδες έπρεπε να φτιάξουν την πράσινη πόλη, οι άλλες δύο τη γκρι πόλη και η 5η ομάδα την πράσινη και γκρι πόλη. Τα παιδιά σχεδίασαν, κόλλησαν, ζωγράφισαν και η κάθε ομάδα στο τέλος παρουσίασε το έργο της.

 

 

Τα παιδιά που κατασκεύασαν τη γκρι πόλη υποστήριξαν την υποτειθέμενη άποψή τους με επιχειρήματα όπως: Θα μου άρεσε να ζω σε μία μεγάλη πόλη με πολυκατοικίες, φασαρία κλπ γιατί δε μπορώ την ησυχία, οι μικρές επαρχιακές πόλεις  μου φέρνουν πλήξη και οι επιλογές είναι λίγες για καλύτερη ζωή. Τα παιδιά που κατασκεύασαν την πράσινη πόλη υποστήριξαν ότι έτσι πρέπει να είναι οι πόλεις που ζούμε, με πάρκα, λιμνούλες, σπίτια με κήπους χωρίς σκουπίδια. Η ομάδα που κατασκεύασε την γκριζοπράσινη πόλη κατέληξε: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ  ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ.

Την εκδήλωση υλοποίησαν η  Κική Ραδαίου και η Κατερίνα Γιαννίκη. 

Τα παιδιά ζωγράφισαν τις διαφημιστικές κάρτες με υπέροχα σχέδια και έντονα χρώματα και ψήφισαν ως αγαπημένο τους χρώμα το γαλάζιο.

 

 

 

 

Μοιράστηκε διαφημιστικό υλικό όπως αφίσσες – προγράμματα και σελιδοδείκτες που στάλθηκαν από Future Library.

 

 

 

 

Επιστροφή