Φωτογραφία

Επίσκεψη της Ε΄τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης στη Δημόσια Κ. Βιβλιοθήκη.

Οι μαθητές της Ε΄τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης επισκέφτηκαν στις 17 Μαρτίου 2014 τη Δημόσια Κ. Βιβλιοθήκη Τρίπολης με αφορμή την ενότητα στο βιβλίο της Γλώσσας ” Βιβλία, Βιβλιοθήκες ” και στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ” Φιλαναγνωσία”. Στόχος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν το χώρο, τον τρόπο λειτουργίας, δανεισμού και ταξινόμησης των βιβλίων αλλά και να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στα βιβλία. Τα παιδιά ενημερώθηκαν επίσης ότι κάθε χρόνο στις  2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού βιβλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και ότι φέτος για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιρλανδίας.Διαβάστηκε το μήνυμα που έγραψε η πολυβραβευμένη Ιρλανδή συγγραφέας Siobhan Parkinson και είδαν την αφίσα που φιλοτέχνησε η Niam Sharkey πολυβραβευμένη Ιρλανδή εικονογράφος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAΓια να τιμήσουμε τη μέρα του βιβλίου οι μαθητές κατασκεύασαν το δικό τους βιβλίο ζωγραφίζοντας το αγαπημένο τους παραμύθι.

001002003004005006007008009010011Μοιράστηκε υλικό για τη χρησιμότητα του βιβλίου και τα οφέλη του διαβάσματος. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτές: α) Μαριάννα Λιάπη και κα Μαρία Τούζου.

Επιστροφή